Afbeelding

FC De Bilt pakt 3 punten

Zaterdag 14 mei begon FC De Bilt aan een periode met degradatievoetbal. Nog vier wedstrijden te gaan en enkele overwinningen zijn broodnodig om minimaal drie ploegen achter te houden.

Een van de concurrenten kwam op bezoek: FC Breukelen. De uitwedstrijd eindigde in 2-2. Zaterdag waren ze gebrand op een andere uitslag en dat was aan alles te merken: het spel van de Biltse mannen was prima en er was veel enthousiast publiek op deze wedstrijd afgekomen.

Direct vanaf het begin pakte FC De Bilt het initiatief; het duurde toch nog tot de 20e minuut voordat de openingsgoal werd gescoord. Na werkelijk een fantastische aanval over diverse schijven werd Steven van den Berg over rechts de diepte in gestuurd. Hij trok de bal heel strak voor, waar Pier Veldman de bal ineens op zijn wreef nam en die bal vloog keihard in de kruising, een wereldgoal: 1-0. FC De Bilt drukte door en de 2-0 hing in de lucht, maar de bal werd op het middenveld verspeeld en de Breukelse spits (Mike Versloot) werd keurig alleen voor de keeper gezet. Mike schoot goed in, maar keeper Menno Vink, kon de bal net nog beroeren en de bal belandde op de paal. Daarna waren er prima kansen voor FC De Bilt om voor rust al afstand te nemen, toch bleef het in de eerste helft op 1-0 steken.

In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Breukelen was wat meer in balbezit en viel meer aan dan in de eerste helft, maar de aanvallen van FC De Bilt hadden aanzienlijk meer venijn. Het bleef heel lang spannend en het publiek zorgde voor een gezellige sfeer. De trainer bracht enkele verse krachten in en twee van deze invallers zorgden voor de 2-0. In de 80 minuut werd Guillermo Ooft perfect weggestuurd en hij bleef goed naast zich kijken en zag daar Sander van de Berg goed meekomen. Guillermo zorgde voor de assist en Sander van den Berg wist zijn 10e doelpunt van dit seizoen te scoren: 2-0. En of dit nog niet genoeg was, vijf minuten later werd een Biltse aanvaller in het strafschopgebied neergelegd. De scheidsrechter gaf een penalty die door aanvoerder Sam Eerdmans perfect werd benut en daarmee de eindstand op 3-0 bracht.