Logo vierklank.nl
Bloeddruk meten is eenvoudig.
Bloeddruk meten is eenvoudig. (Foto: Ewoud Rooks)

Bloeddrukmeetpunt Hartstichting

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag en vrijdag zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Bilthoven. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. 

Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Voel je je gezond, ook dan kun je een hoge bloeddruk hebben. Daarom roept de Hartstichting mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Ook als die nu goed is. Als het nodig is, kun je zelf met leefstijl tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. Bibliotheek Bilthoven ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Tijdens de Mei Meet Maand kunnen mensen hier onder begeleiding hun bloeddruk meten. Het meten is gratis.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten hebben. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 40% niet dat zij een hoge bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Meten is daarom belangrijk. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Bilthoven is één van deze locaties. U kunt op donderdag en vrijdag terecht van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Medewerkers van de Hartstichting zijn aanwezig om te assisteren.

Meer berichten