Zaterdag 14 mei zal deze auto wel ingezet worden. (foto Jaap van Es)
Zaterdag 14 mei zal deze auto wel ingezet worden. (foto Jaap van Es)

Veel brandweer in Groenekan

Algemeen

Zaterdag 14 mei rijden er veel brandweerauto’s door Groenekan. Niet dat er een grote brand is, maar de Vrijwillige Brandweer Groenekan organiseert deze dag een vaardigheidstoets voor de ABWC. Vroeger heette dit een brandweerwedstrijd. 

Deze vaardigheidstoets is een 1ste ronde gewestelijk in de klasse 112 en zodoende komen er 10 ploegen vanuit het gehele land naar Groenekan om daar een oefening met een pittig scenario te doen die wordt beoordeeld door waarnemers. Deze waarnemers geven weer punten aan alle verrichtingen die gedaan moeten worden. 

Aan het einde van de dag zal burgemeester Sjoerd Potters de prijzen uitreiken aan de 3 ploegen die deze oefening het beste hebben gedaan. Deze ploegen gaan door naar de 2de gewestelijke ronde in juni.

Wilt u de brandweer in actie zien? Belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken en kunnen zich melden bij dorpshuis De Groene Daan aan de Grothelaan in Groenekan. Daar geven medewerkers van de Brandweer Groenekan meer informatie over de exacte locatie. De 1ste ploeg speelt om 08.00 uur, de laatste om ca 17.00 uur. (Jaap van Es)