Een stormvloed aan aanvallen van SVM in de tweede helft.

Verdiende winst voor SVM

SVM start de wedstrijd met goed positiespel en veel zelfvertrouwen, en daardoor is het net als vorige week al na 9 minuten raak, wanneer Mike de Kok, na een slimme steekbal van Roy Wijman, niet faalt tegenover de keeper: 0-1

SV Vechtzoom is daarna voornamelijk bezig SVM uit zijn concentratie te halen met allerlei randzaken die niets met voetbal te maken hebben, in plaats van zich terug in de wedstrijd te spelen. Na een half uur moet de doelman van SV Vechtzoom ingrijpen op een schuiver en voorkomt zo de 0-2. SVM heeft 10 minuten later geen antwoord op een actie van SV Vechtzoom in het zestienmetergebied, waaruit plots de 1-1 valt.

Het thuispubliek juicht nog na, maar SVM heeft ondertussen aan de andere kant al de 1-2 gescoord uit een onvoldoende geblokt schot van De Kok. Dit is na 49 minuten ook de ruststand.

De tweede helft gaat het spel op en neer: SVM combineert goed, zoekend naar een opening; SV Vechtzoom komt wat vaker richting het strafschopgebied van SVM, maar komt niet tot afronden.

Na de drinkpauze op het warme kunstgras is het SVM dat met de grootste kansen komt, de verdediging van SV Vechtzoom moet tot de grens gaan om de 1-3 te voorkomen, ook geholpen door de grensrechter. Bij SVM moet keeper Thijs Bosman nog een keer gestrekt in de 83e minuut en voorkomt knap de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd valt Mark Schouten in, na een lange blessure, waardoor de druk op de goal van SV Vechtzoom alleen maar groter wordt. De 1-3 kan niet uitblijven en valt in de 90e minuut door De Kok.

De laatste wissel, de comeback van Luuk Hall voor Mike de Kok, verandert niets meer aan de score en zo eindigt het na 100 minuten met een verdiende 1-3 winst. (Ronald de Valk)