Zangeres Joyce Geurtsen treedt op in de feesttent terwijl enkelen zich aan een dansje wagen.
Zangeres Joyce Geurtsen treedt op in de feesttent terwijl enkelen zich aan een dansje wagen.

Koningsdag Hollandsche Rading

Algemeen

door Rob Klaassen

De Oranjevereniging Hollandsche Rading kan terugkijken op een zeer geslaagde Koningsdag. De dag begon al op Koningsnacht toen om acht uur ’s avonds de Pubquiz begon. Een groot aantal teams had zich voor dit evenement aangemeld. Toen al was de sfeer zodanig dat de dag erna al niet meer kapot kon gaan.

Op Koningsdag was het goed weer en een grote opkomst vanuit het dorp. Nadat veel aanwezigen zich hadden tegoed gedaan aan een kop koffie met een oranjetompouce werd om 10.15 uur officieel de vlag gehesen door een gezamenlijke actie van de voorzitter van ‘Samen voor Hollandsche Rading’ Thijs van der Wel en Jaap van Eeuwen (86 jaar). Voor de jeugd was het ook een enorm feest. Er was een groot aantal zogenoemde ‘bouncy castles’ gehuurd, waarop iedereen van jong tot iets ouder volledig los kon gaan. Tegelijkertijd was er een Vrijmarkt waarbij iedereen zijn of haar spullen van zolder naar zolder kon verplaatsen; ieder jaar weer opnieuw een groot succes.

Iets na 11.00 uur kwamen burgemeester Sjoerd Potters met zijn drie wethouders Madeleine Bakker, Anne Brommersma en Dolf Smolenaers op bezoek.

Verrassing 
Bij het op volle toeren draaien van de meezingers had het Oranjecomité nog een verrassing in petto. Onverwacht verscheen daar zangeres Joyce Geurtsen uit Maartensdijk op het podium. Onder het genot van een dansje en een hapje werd het tot in de avond een uiterst genoeglijk samenzijn. Voorzitter Michiel Akkerman: ‘Al onze ingekochte spullen: muziekinstallatie, biertap, frituur en vooral onze feesttent hebben vandaag volop hun nut bewezen. Het was een echt feestelijke, kneuterige en gezellige bijeenkomst. Precies zoals we dat als comité voor ogen hadden’.


Burgemeester Sjoerd Potters in gesprek met enkele feestgangers in de feesttent.
Van de speeltoestellen wordt door de jeugd uit Hollandsche Rading druk gebruik gemaakt.
V.l.n.r. de wethouders Madeleine Bakker, Anne Brommersma en Dolf Smolenaers in gesprek met de voorzitter van het Oranjecomité Michiel Akkerman.
Het hijsen van vlag onder de klanken van het Wilhelmus door Thijs van der Wel en Jaap van Eeuwen.