Mike de Kok zet SVM op een 3-2 voorsprong.

Doelpuntrijke overwinning SVM

Pupil van de Week Isa Copijn laat met haar aftrap en symbolisch doelpunt aan SVM en haar tegenstander; Faja Lobi, zien wat scoren is. Dat beide teams goed opletten, bleek wel uit de vele doelpunten die vielen.

Al na negen minuten was het raak. Nadat een voorzet van Mike de Kok de hand van een inglijdende verdediger van Faja Lobi raakt, gaat de bal op de stip. Vanaf de penaltystip is het een koud kunstje voor Tom Jansen om de 1-0 op het scorebord te zetten. Vijf minuten later maakt Faja Lobi er alweer 1-1 van. SVM stelt daarna snel orde op zaken en op aangeven van Roy Wijman, schiet De Kok SVM naar een 2-1 voorsprong.

In de 25e minuut trekt Faja Lobi de stand opnieuw in evenwicht, maar slechts twee minuten later herovert SVM alweer een voorsprong. Diederik Hafkemeijer loopt als een stoomtrein door het middenveld en stuurt De Kok weg, die de 3-2 binnenschiet. In de 35e minuut is het De Kok, die zijn hattrick compleet maakt; 4-2. Vlak voor rust brengt Faja Lobi het verschil weer op één doelpunt. Kort daarna schiet Jansen, op aangeven van Roy Wijman, zijn tweede van de middag binnen. Met deze 5-3, komt het doelpuntenfestival van de eerste helft ten einde.

De tweede helft lijkt op dezelfde doelpuntrijke manier verder te gaan, met direct twee grote kansen voor beide teams. Niets blijkt minder waar te zijn. Het duurt tot de 57e minuut voordat er weer gejuicht kan worden. Na een combinatie tussen De Kok en Wijman, geeft Roy de bal voor. Deze zeilt echter in een keer over de keeper van Faja Lobi heen; 6-3. In de absolute slotfase van de wedstrijd is het De Kok die, met zijn vierde van de wedstrijd, de eindstand van 7-3 op het scorebord schiet. (Coen de Valk)