Logo vierklank.nl
Op de grasvelden van het gemeentehuis werd fanatiek gekorfbald op Koningsdag.
Op de grasvelden van het gemeentehuis werd fanatiek gekorfbald op Koningsdag. (Foto: )

Jeugd korfbalt bij Koningsspelen en Koningsdag

Op en rondom Koningsdag gaven vrijwilligers van Nova verschillende korfbalclinics. Zo konden kinderen én ouders bij het gemeentehuis naast koopjes ook doelpunten scoren en ook bij de Koningsspelen op het FC De Bilt-terrein was korfbal één van de onderdelen. 

Nova ging ook naar De Kleine Prins in Utrecht, een school met specialistisch onderwijs. Hier konden 80 leerlingen kennismaken met korfbal. In een rolstoel of niet, het was voor hen geen probleem om de bal in de korf te gooien. 

Nova is bekend met deze doelgroep. Sinds dit jaar biedt de club namelijk onder de naam G-korfbal korfbaltrainingen voor kinderen uit het speciaal onderwijs. De trainers van Nova waren zeer enthousiast over de clinic op De Kleine Prins: ‘We vonden het erg leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen waren en hoeveel plezier ze in het korfballen hadden. We hopen dan ook dat we hier volgend jaar weer worden uitgenodigd. Hopelijk zien we een aantal kinderen van de school een keertje terug bij ons op de training op de donderdagavond’. (Renske van Kempen) 

Meer berichten