Logo vierklank.nl
Foto:

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Huisnummers in de Gemeente De Bilt

Sinds een aantal maanden heb ik mij aangesloten bij de zeer enthousiaste groep vrijwilligers die boekbestellingen rondbrengt in de gehele gemeente De Bilt, Den Dolder en Bosch en Duin. 

Wat mij tijdens mijn fietstochten telkens weer opvalt is de ontzettend slechte zichtbaarheid van een flink aantal huisnummers. Op de groene brievenbus ontbreekt het nummer half, het huisnummer aan de pui is overgroeid door planten, prachtige fantasienummers zoals matkoper op gele steens muur, slecht zichtbaar. 

Vroeger, ja….vroeger, moest ieder huis verplicht zo’n mooi vierkant wit met zwart huisnummer emaille-plaatje aan de gevel hebben. Wat je daar nog aan fancy huisnummer aan toe wilde voegen moest je zelf weten, maar het witte plaatje moest er hangen. 

Ik zou een oproep willen doen aan alle bewoners van de Gemeente: Wilt u eens buiten gaan staan en kijken of uw huisnummer echt goed zichtbaar is? Ik begrijp heel goed dat u uw eigen huis moeiteloos vindt, maar misschien enige compassie met postbezorgers, pakketbezorgers, en… andere vrijwilligers 

Bij voorbaat dank. 

Met vriendelijke groet,

Charlotte Coenen, Bilthoven

Meer berichten