Afbeelding

Leyenseweg op de schop

Algemeen

De Leyensweg in Bilthoven (van de 2e Brandenburgerweg tot de Soestdijkseweg Zuid) krijgt dit jaar een opknapbeurt. Er worden verschillende werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Leidingen en kabels worden vernieuwd, er wordt onderhoud aan de riolering gepleegd en de inrichting van de weg wordt aangepast.

De Leyenseweg maakt onderdeel uit van de snelfietsroute Utrecht - Amersfoort. Daarvoor moeten aanpassingen gedaan worden in de inrichting van de weg. Ook worden er maatregelen genomen voor de verkeersveiligheid. Stedin en Vitens pakken tegelijkertijd het onderhoud van de leidingen en kabels in de grond aan. Deze werkzaamheden zijn vorige week begonnen. Dat gaat stukje voor stukje; bewoners en ondernemers blijven bereikbaar maar doorgaand verkeer wordt omgeleid. Dit duurt maximaal 6 weken. 

Vervolg
Daarna gaat de Leyenseweg weer open. Na de zomervakantie wordt de Leyenseweg gereconstrueerd. Daarbij wordt een deel van de snelfietsroute gerealiseerd, de riolering wordt vervangen, het hemelwater wordt afgekoppeld en de parkeervoorzieningen worden herzien. De bomen aan de Leyensweg blijven, op 1 na, allemaal behouden. Eén boom wordt gekapt omdat deze niet gezond genoeg is om de werkzaamheden te overleven. Er wordt uiteraard een nieuwe boom voor terug geplant.

Omleiding
Gedurende de afsluiting wordt het verkeer vanuit het zuiden omgeleid via de Groenekanseweg. Het verkeer vanuit het noorden wordt omgeleid via de Jan Steenlaan/Rembrandtlaan. Naar verwachting levert dit geen problemen op voor de doorstroming. Mocht dit in de praktijk anders blijken, dan is de gemeente voorbereid op aanvullende maatregelen.