Jonas Deelen kopt de terechte gelijkmaker binnen.

FC De Bilt zet mooie wedstrijd neer

Zaterdag 23 april kwam medekoploper Zuidvogels op bezoek in De Bilt. Het was van het begin af duidelijk dat de vogels uit Huizen vol aan de bak moesten om een lastig De Bilt in toom te houden.

Het was ook duidelijk dat Zuidvogels een ploeg heeft met veel kwaliteit, het in de opbouw goed voor elkaar heeft en snelle en handige buitenspelers heeft. Jammer dat Redouan, een oud FC De Bilt-speler geblesseerd was; leuk dat een andere oud-speler uit De Bilt, Mohamed, bij Zuidvogels centraal achterin speelde.

Zuidvogels was meer aan de bal, maar de uitbraken van de Biltse ploeg waren minstens zo gevaarlijk. In de 32eminuut maakte Tim, de keeper van De Bilt, een inschattingsfout door onnodig uit zijn goal te komen en zwak in te grijpen. De handige nummer 7 kon zonder moeite de bal in het lege doel tikken. Een stevige teleurstelling, maar de mannen van trainer Vink stroopten de mouwen op. Er waren drie mooie kansen vlak achter elkaar; geen werd er verzilverd; het bleef 0-1 tot de rust, daar kwamen de vogels goed mee weg.

De tweede helft begon met veel energie van de mannen van FC De Bilt. Dit harde werken werd in de 55e minuut beloond met de terechte gelijkmaker, een kopbal van Jonas Deelen: 1-1. En toen de blessuretijd. Het kon nog alle kanten op. In de 93e minuut een mooie corner van Zuidvogels die bij de tweede paal belandde, Steven werd geblokt waardoor de meegekomen centrale verdediger Tim, vrij kon inkoppen. In de 95e minuut mocht Jesse een vrij bal nemen aan de zijkant van het strafschopgebied. Keeper Tim zelfs mee naar voren. En jawel, Sander kopte de bal voortreffelijk binnen, wat een ontlading aan Biltse zijde en wat een enorme domper voor de vogels die hiermee de koppositie moesten laten aan Huizen.

De wedstrijd eindigde dus weer in 2-2.