Afbeelding

Burgemeester Potters verzorgt lunchlezing

Algemeen

Bibliotheek Bilthoven organiseert een serie lunchlezingen met inspirerende sprekers, werkzaam in lokale organisaties en bedrijven. Aan de hand van een boek spreken zij over wat hen drijft in hun werk. Na een lange periode van thuiswerken is de behoefte om mensen te zien en geïnspireerd te worden groot.

Burgemeester Sjoerd Potters spreekt op 22 april om 12.30 uur in Het Lichtruim (Planetenplein 2 te Bilthoven) over democratie en de weerbaarheid tegen intolerantie. Het boek van Karl Popper ‘De open samenleving en haar vijanden’ is een van de grootste inspiratiebronnen in zijn werk. Het thema van het boek is een open en democratische samenleving die weerbaar is tegen intolerantie en antidemocratische tendensen. Het boek is al in 1944 geschreven tegen de achtergrond van De Tweede Wereldoorlog op een bijzondere plek, namelijk Christchurch Nieuw-Zeeland. Sjoerd Potters is daar zelf in 2009 op vakantie geweest. Dit werk wordt als een van de meest belangrijke moderne politiek-filosofische werken gezien.

Bij een lekker broodje, verzorgd door de cliënten van Reinaerde, nemen de sprekers je mee in hun motivatie voor hun werk. Kaarten zijn via kunstenhuis.nl/lunchlezing-met-sjoerd- verkrijgbaar