De deuren van de winkel van de Voedselbank kunnen weer open als er voldoende vrijwilligers zijn.
De deuren van de winkel van de Voedselbank kunnen weer open als er voldoende vrijwilligers zijn.

Vrijwilligers nodig voor heropening Voedselbankwinkel

Algemeen

De Voedselbankwinkel kan binnenkort weer open. De afgelopen weken is er aan alle kanten nagedacht over de beste oplossingen en de nodige verbouwingen. Onder bezielende leiding van André Schellart is er flink geklust door vrijwilligers in het magazijn.

Bijna klaar, want voor die (her-)opening zijn wel extra vrijwilligers nodig. Door de coronacrisis zijn er vrijwilligers verloren, maar het openen van de winkel vraagt ook om extra handen. 

In 2019 ging men van traditionele Voedselbank, waar afnemers een voedselpakket kregen, naar een Voedselbankwinkel waar afnemers hun eigen keuzes kunnen maken. Door de coronacrisis viel men terug op het traditionele Voedselbankconcept, waarbij er voor elke afnemer een pakket klaar staat. Maar die tijd is nu bijna voorbij en wordt er gezocht naar vrijwilligers voor de uitgifte, de zogenaamde gastvrouwen en gastheren die met de afnemer door de winkel gaan, terwijl de boodschappen gedaan worden. Het gaat om sociale aanpakkers die discreet met mensen en de situatie omtrent de afnemers kunnen omgaan. Beschikbaarheid van minimaal 3 á 4 uur per week, bij voorkeur op maandag-, woensdag- of donderdagmiddag.

Daarnaast is er vraag naar magazijnmedewerkers; voor de sortering, opslag en winkelvulling. Op alle doordeweekse middagen is de winkel geopend. Samen met een team bewaakt men de voedselveiligheid en volgens rooster wordt het magazijn schoon en opgeruimd gehouden. Beschikbaarheid van minimaal 3 uur per week in de ochtend. In overleg worden de dagdelen vastgesteld.

Interesse in 1 van deze vacatures of wil je meer weten? Ga naar www.voedselbankdebilt.nl of bel: 030 7514601; op dinsdag en vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur.