In 2019 was het voor het laatst druk.
In 2019 was het voor het laatst druk. Foto: [foto Kees Diepeveen]

Koningsdag in Maartensdijk

Algemeen

door Kees Diepeveen

De afgelopen twee jaren waren niet gemakkelijk voor Oranjevereniging Willem Alexander in Maartensdijk. Net als bij alle andere Oranjeverenigingen in ons land was de coronapandemie spelbreker en moesten noodgedwongen alle activiteiten stilgelegd worden. 

Vicevoorzitter Gert-Jan Weierink geeft aan het erg jammer te vinden dat er de laatste 2 jaar niets georganiseerd kon worden. ‘We hadden juist voor 2020 een leuk en attractief programma liggen waaraan Maartensdijkers actief zouden kunnen deelnemen en waarbij ondernemers ook hun medewerking hadden toegezegd. De afgelopen twee jaren waren ook niet gemakkelijk, omdat vrijwilligers afhaakten en het aantal donateurs afnam omdat er niets georganiseerd werd. Iets waar wij natuurlijk niets aan konden doen’. 

‘We hadden juist met veel enthousiasme een mooi programma samengesteld met onder andere de Dierenweide. Maar we blijven onze schouders eronder zetten om voor de inwoners van ons mooie dorp op Koningsdag weer een leuk programma te verzorgen. Daarom een oproep aan alle Maartensdijkers, die een hart hebben voor hun dorp - en wie heeft dat niet - zich (weer) te melden. Want alleen samen kunnen we Koningsdag blijven organiseren en er een feest van maken voor alle Maartensdijkers jong en oud. Donateurs zijn natuurlijk heel welkom en heel erg nodig omdat wij geen subsidie van de gemeente ontvangen’ aldus Gert-Jan Weierink.