Tijdens het muziektheaterfestival komen er o.a. verborgen verhalen over het Hessingterrein aan het licht.
Tijdens het muziektheaterfestival komen er o.a. verborgen verhalen over het Hessingterrein aan het licht.

Derde editie Muziektheaterfestival HiStories!

Algemeen

Tijdens het Muziektheaterfestival HiStories, dat op 23 en 24 april voor de derde keer losbarst vertellen theatermakers, zangers, dansers en muzikanten op vijf locaties in de gemeente De Bilt verborgen verhalen uit de geschiedenis van De Bilt. 

In 2019 en 2021 waren er al prachtige verhalen over het KNMI, de molen Geesina, het Verloren Kerkhof en Landgoed Houdringe. Dit jaar verbeelden theatermakers verhalen uit de geschiedenis van het Hessingterrein, het kippenlaboratorium de Zeeuw, Villa Hawda in de wijk Vogelsang, de Berg en Bosch-kapel en het Broederschapshuis. Bijzondere verhalen over mensen en gebeurtenissen op deze locaties. Ze zullen u verrassen, ontroeren, aangrijpen.

De theatermakers zijn al maanden volop aan de slag; denk aan Bart van Gerwen, Theatercollectief Karavana, Jongerentheatergroep Masquerade, KunstenHuisIdea, Jorn Laponder, Jolijn Zwart, Wilde Eend producties, Gottfrid van Eck, Catching Cultures Orchestra en Niki Romijn met haar Talentklas Scholen in de Kunst. Via vijf inspirerende voorstellingen nemen zij u als publiek mee in de geschiedenis van de vijf locaties. 

Dit jaar kan er weer live op locatie van de verhalen worden genoten: u fietst in groepjes langs de verschillende plekken op zaterdag 23 of zondag 24 april. Én er zal een bus rijden, voor wie fietsen niet mogelijk is. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Vragen? Stuur gerust een mail naar info@hetweeshuisvandekunst.nl (Petra Bergstra)