Logo vierklank.nl
Met deze eindstand op het bord een terechte kampioen.
Met deze eindstand op het bord een terechte kampioen. (Foto: )

DOS promoveert naar Hoofdklasse

In de volle en sfeervol (oranje-)versierde Sporthal De Vierstee in Maartensdijk nam DOS het zaterdagavond in de returnwedstrijd wederom op tegen NKC’51 uit Nijverdal.

Voor het eerst in de 55-jarig clubgeschiedenis kon het vlaggenschip van DOS promoveren naar de Hoofdklasse zaalkorfbal. Aangemoedigd door het vele thuispubliek moest de 11-14 winst van vorige week verdedigd worden. Een kleine nederlaag was zelfs geoorloofd.

DOS startte dit keer scherper en gemotiveerder dan de week ervoor; wederom bleek NKC een actief en beweeglijk team, dat goed bleef volgen. Telkens leek DOS wat uit te lopen maar werd vaak toch weer bijgehaald door NKC. De laatste 10 minuten van de eerste speelhelft leek DOS de drive van het afgelopen seizoen weer wat te hebben opgepakt en liep uit naar een 17-10 ruststand. 

Het team uit Westbroek liet het in de 2e helft toch weer een beetje lopen door te proberen, met mooie spectaculaire acties, het publiek nog meer te vermaken. Dit was het moment voor NKC om nog een keer aan te zetten. De ruime voorsprong van DOS werd langzaam ingelopen en het leek in de laatste fase toch nog spannend te worden; met nog 5 minuten op de klok was het voor NKC niet meer mogelijk om nog 5 maal te scoren. De druk viel op dat moment ook van de schouders van coach van Brenk, die, na het verlengen van zijn contract volgend jaar een mooie uitdaging heeft in de Hoofdklasse.

Het kampioenschap was een feit en DOS Westbroek was met een 24-22 winst de terechte winnaar van deze play-off’s.         (Fred van Ettikhoven)

Meer berichten