Logo vierklank.nl
Het team van Link2Care in Bilthoven.
Het team van Link2Care in Bilthoven. (Foto: )

Link2Care Clinics opent na jaren van voorbereiding

Bij Link2Care Clinics wordt de kwaliteit van een ziekenhuis geleverd, maar dan met de service en snelheid van een private instelling, gewoon vergoed door de zorgverzekeraar. En dit alles in een prettige omgeving, gebruikmakend van de nieuwste apparatuur. In Bilthoven opende onlangs de kliniek voor Urologie (waaronder prostaatcontroles en hulp bij plasklachten) en Radiologie (MRI, echo en röntgen) zonder wachttijd.

Op het groene terrein van Berg en Bosch te Bilthoven, in het gebouw van het Alexander Monro Ziekenhuis, kan men voortaan naar een geheel nieuwe kliniek voor beeldvormende diagnostiek en voor urologische problemen: zoals het uitsluiten van prostaatkanker, plasklachten, blaasontstekingen, pijnklachten in de balzak en erectiestoornissen. Het grote verschil: in tegenstelling tot de meeste ziekenhuizen heeft Link2Care Clinics geen wachtlijsten. Men kan voor urologie binnen een paar dagen en voor een scan vaak op dezelfde dag terecht. En misschien nog belangrijker: onderzoek(en), het gesprek over de onderzoeksresultaten met de specialist en een concreet behandelplan vinden op dezelfde dag plaats.

Uit-en-thuis in één dag
Een concreet voorbeeld van de nieuwe aanpak: iemand heeft last van een slappe, druppelende plasstraal en moet iedere nacht drie keer het bed uit om te plassen. In het geval van een ziekenhuis wacht zo iemand weken op een afspraak en maanden (tot meer dan een jaar) op een ingreep als dat nodig blijkt te zijn. Bij Link2Care Clinics kan men binnen enkele dagen terecht en wordt ervoor gezorgd dat alle benodigde onderzoeken zoals plasstraalmetingen en beeldvorming, denk aan een echo of MRI, allemaal in één keer gedaan worden. Uroloog Melianthe Nicolai: ‘Diezelfde dag nog vindt het samenvattende gesprek plaats, waarbij alle resultaten besproken worden en de diagnose gesteld wordt. De betrokkene kan naar huis met een op maat gemaakt behandelplan’.

Innovatieve behandeling
Voor de behandeling van plasklachten focust Link2Care Clinics zich op een nieuwe innovatie: de Prostaat Arterie Embolisatie (PAE). Het voordeel van deze behandeling is dat het een korte ingreep is die in dagbehandeling kan gebeuren zonder narcose. Een patiënt kan binnen 4 uur weer naar huis. Daarnaast is er, niet onbelangrijk, een kleinere kans op (seksuele) complicaties ten opzichte van de reguliere prostaatoperatie (TURP). Interventie Radioloog Sytse Oudkerk vertelt: ‘in Amerika en andere Europese landen is deze PAE behandeling al jaren de norm. Bij professor Pisco, de pionier van deze innovatieve behandeling, in Portugal heb ik mij deze ingreep eigen gemaakt. Deze passen we nu toe bij Link2Care Clinics. Wij hopen deze belangrijke innovatie daarmee toegankelijker te maken voor een groot publiek.’ En met een verwijsbrief van de huisarts of een ziekenhuis worden de kosten gewoon vergoed door de zorgverzekeraar’.

Meer berichten