DOS herpakt zich in de tweede helft.

DOS buigt achterstand om

Met nog 2 wedstrijden op het programma kan DOS voor het eerst in haar bestaan promoveren naar de Hoofdklasse zaalkorfbal. Hiervoor moet de ploeg, in 2 play-off wedstrijden, af zien te rekenen met de nr. 2 uit de andere poule.

Gevolgd door een grote supportersschare werd er voor de eerste wedstrijd afgereisd naar Nijverdal. Op papier moeten deze twee wedstrijden eigenlijk ook geen probleem vormen voor het team uit Westbroek. Maar omdat het voor het eerst in dit seizoen ook echt ergens om lijkt te gaan, zijn er toch zichtbare zenuwen. Daarnaast moest coach van Brenk voor aanvang van deze wedstrijd toch nog wat schuiven in zijn basisteam. Jeroen de Groot en Eline Geurtsen waren door een blessure en ziekte helaas niet inzetbaar.

Een gedreven NKC zet DOS vanaf het begin al direct onder druk, maar het team wist zich hier de eerste 5 minuten nog wel onderuit te vechten. Door slordig spe en veel persoonlijke fouten verloren ze echter al vroeg de grip in de wedstrijd. NKC is veel bewegelijker en heeft een stunt in het verschiet. Na 20 minuten kijkt het altijd zo zelfverzekerde DOS zowaar tegen een 9-2 achterstand aan, herpakt zich enigszins en gaat met 10-5 de rust in. Coach van Brenk zal alles uit de kast moeten halen om alle neuzen weer de zelfde kant op te krijgen. In de rust stelt hij dat als iedereen de rust behoudt en in zijn rol blijft, deze wedstrijd toch nog met winst kan worden afgesloten.

DOS weet zich inderdaad in de tweede speelhelft redelijk te herpakken; van een 10-5 achterstand wordt de stand omgedraaid naar en 10-12 voorsprong. Het ook niet beste schotpercentage van NKC speelt hier ook in mee. En zo weet DOS toch deze eerste play-off wedstrijd met een kleine winst af te sluiten.

Zaterdagavond 16 april om 19.30 uur moet nog wel even uit een ander vaatje getapt worden. Maar dan kan het team van DOS zich in de Sporthal de Vierstee in Maartensdijk, zelfs met een kleine nederlaag, plaatsen voor een historisch promotie naar de Hoofd Klasse. (Fred van Ettikhoven)