Eline van der Weerdt maakt de 5-8.

Goede uitgangspositie voor Nova 1

Het was even een domper voor Nova 1. Na een tegenvallend zaalseizoen moet de ploeg nog twee wedstrijden spelen voor handhaving in de 2e klasse. Maar de knop ging direct om.

De eerste wedstrijd tegen KZ Danaïden vond afgelopen zaterdag plaats in Leiden. Op de bank bij Nova zaten alle spelers uit het tweede. Nova 2 eindigde namelijk als 2e in hun poule en blijft dus in de 2e klasse spelen. De eerste fase van de wedstrijd waren de doelpunten zeldzaam. Nova was verdedigend heel sterk en verzorgde de aanval goed, maar beloonde zichzelf niet met doelpunten. Dit resulteerde in een ruststand van 5-7.

Nova scoorde snel na rust, maar kon niet lang genieten van deze voorsprong. KZ Danaïden wist in korte tijd vier keer te scoren en dus moest de ploeg weer aan de bak. Nova liet zich niet gek maken en speelde gecontroleerd verder. Bij een stand van 11-14 met nog 5 minuten op de klok, leek de eerste overwinning een feit. Om volgende week een goede uitgangspositie te hebben, wilde Nova deze voorsprong graag verder uitbouwen. Maar dit liet KZ Danaïden niet gebeuren. Na nog wat doelpunten over en weer, eindigde de wedstrijd in 13-16.

Met deze overwinning waren de spelers zeer tevreden. De volgende wedstrijd mogen zij met 2 punten verschil verliezen. Maar ze zijn gebrand op de winst. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Maarssen om 14.15 uur.         (Renske van Kempen)