Een spelmoment uit een onnodig verloren wedstrijd.

SVM benut kansen niet

Algemeen

Een getergd SVM begon goed aan de wedstrijd tegen koploper Elinkwijk. SVM miste nogal wat spelers door blessures. Al in de 2e minuut was SVM gevaarlijk.

Elinkwijk combineerde beter. SVM speelde met ziel en zaligheid. Een gelijkwaardige strijd met over en weer wat kansjes. Elinkwijk trok het initiatief naar zich toe en SVM speelde goed op de counter.Hadden de SVM spitsen hun vizier wat scherper ingesteld dan was SVM op voorsprong gekomen. Tja en dan na half uur spelen had Elinkwijk mazzel. Een vrije trap werd niet goed verdedigend en stond de 0-1 op het scorebord.

SVM liet het er niet bij zitten. Kansen kwamen er in de laatste 10 minuten voor de rust, maar de Elinkwijk-doelman was niet te passeren. Uiteindelijk mocht SVM nog blij zijn dat Elinkwijk voor het rust signaal niet scoorde.

Na de rust ging een verbeten strijdend SVM op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Elinkwijk loerde op de counter en bleef gevaarlijk. SVM wilde wel, maar bleef ongelukkig in het benutten van de kansen. Elinkwijk rondde met nog 20 minuten te spelen een fraaie aanval af en in plaats van 1-1 stond SVM met 0-2 achter.

Het mag gezegd aan de inzet lag het bij de geel blauwen niet. De laatste 5 minuten moest SVM noodgedwongen nog met 10 man verder. Hard werken en een prima inzet bleken niet genoeg om de punten in Maartensdijk te houden. SVM kan zich nu gaan richten op de 3e periodetitel, maar moet efficiënter met de kansen omgaan. (Hans Nauta)