Afbeelding

3 tips voor een duurzame woning

Algemeen

Wie kiest voor een nieuwbouwhuis, zal al snel merken dat er geen gasaansluiting meer in de woning aanwezig is. Duurzaam wonen is de afgelopen jaren steeds meer in opkomst. Duurzaam wonen is uiteraard een begrip, waar je ontzettend veel zaken onder kunt scharen. In principe geldt voor een duurzame woning, dat er wordt gekeken naar de keuze voor het materiaal en daarnaast wat de levenscyclus van dergelijke materialen is en of ze recyclebaar zijn. Kortom, vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij bestaande bouw wordt het een steeds belangrijker thema.

Energie
Energie is één van de grootste ‘vervuilers’ als het gaat om het milieu. Je kunt dus zelf al ontzettend veel doen, om te voorkomen dat jij ontzettend veel energie verspilt. Een eenvoudige aanpassing in de verlichting in je huis. Led Verlichting is doorgaans een stuk minder schadelijk voor het milieu, wat direct bijdraagt aan de verduurzaming van je woning. Niet alleen is het beter voor zowel mens als milieu, maar bespaart het je ook in je maandelijkse energiekosten. Zo kan het bij een koophuis al snel tot enkele tientjes per maand schelen, waar dit bij een appartement uiteraard door de in mindere mate aanwezigheid van lichtbronnen minder zal zijn. Kies je voor een appartement huren Amersfoort, dan zul je merken dat de nieuwe appartement allemaal duurzaam zijn ontworpen. Op deze manier draagt bij aan de verduurzaming van de stad en ook ons land.

Isolatie
Wanneer je woning niet goed is geïsoleerd, dan zal je merken dat het je een stuk meer moeite kost om je woning warm te houden tijdens de wintermaanden. Door je woning goed te isoleren, zorg je ervoor dat je de warmte binnen blijft en je dus een stuk minder hoeft te stoken. Het isoleren van de woning kun je op allerlei verschillende manieren doen. Eén van de eerste en belangrijkste stappen, dat zijn je ramen. Heb je enkel glas, zorg er dan snel voor dat je dit vervangt voor dubbele beglazing. Wil je een stap verder gaan, dan heeft ook het isoleren van je spouw of dak grote invloed op je energieverbruik. Wanneer je kiest voor particulier huren Utrecht, dan is het verstandig vooraf te checken wat de staat van de woning is. Want een slecht geïsoleerd huis, kan je tot wel honderden euro’s per maand schelen aan energiekosten.

Inrichting
Waar bovenstaande twee tips directe invloed hebben op de verduurzaming van je huis en dus je portemonnee, geldt dit voor de laatste stap niet. Wel zorgt deze verandering ervoor, dat jij dus ook de maatschappij bijdraagt aan een stuk verduurzaming van de wereld. Dit kun je doen door te kiezen voor meubels van duurzame materialen. Dit zijn materialen die zijn gerecycled of op verantwoorde wijze worden gemaakt. Zo worden er tegenwoordig materialen gemaakt uit allerlei verschillende natuurlijke producten. Wel zien we, dat deze meubels doorgaans een ietwat ander prijskaartje hebben, maar draag het wel bij aan een beter en schoner milieu.