Logo vierklank.nl
Foto:

Benefietconcert voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn de oorlog in Oekraïne ontvlucht. Zij hebben huis en haard moeten verlaten. In Nederland worden alle zeilen bijgezet om Oekraïense vluchtelingen een tijdelijk onderkomen te verschaffen. 

Ook gemeente De Bilt vangt vluchtelingen op, in het gemeentehuis, in hotels en op gastadressen. Inwoners en maatschappelijke organisaties zijn daarnaast uiteenlopende hulpinitiatieven gestart. De enorme betrokkenheid en verantwoordelijkheid die inwoners voelen, is hartverwarmend. 

Partnergemeente
Gemeente De Bilt wil graag nog meer doen. Burgemeester P. Renn van partnergemeente Miescisko in Polen, heeft om hulp gevraagd. Momenteel wordt Polen overspoeld met vluchtelingen uit de Oekraïne. De Poolse mensen zijn gastvrij en er zijn veel, ook familiale, verbanden. Maar voor hen is het een hels karwei om twee miljoen ontheemden uit de Oekraïne op te vangen. De mensen die uit de Oekraïne weggekomen zijn, hebben maar heel weinig mee kunnen nemen. Er is dus behoefte aan van alles. Gemeente De Bilt wil graag een financiële bijdrage leveren om deze mensen te ondersteunen. Dat helpt Miescisko nu het meest.

Benefietconcert 
De komende maanden organiseert Stichting Razem verschillende activiteiten om geld op te halen voor dit doel, te beginnen met een benefietconcert van de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) op zaterdag 23 april vanaf 20.00 uur in Verenigingsgebouw de Harmonie, Jasmijnstraat 6B in De Bilt. De toegangsprijs van deze avond bedraagt 5 euro p.p.

Andere activiteiten worden voorbereid. Wie financieel of anderszins wil bijdragen kan dat doen op info@stichtingrazem.nl. Deze actie wordt uitgevoerd in samenspraak en goed overleg met de gemeente De Bilt. Burgemeester Sjoerd Potters ondersteunt deze acties en hij zal dit benefietconcert openen.

Meer berichten