Het winnende paar met in het midden Jaap Vogelaar.
Het winnende paar met in het midden Jaap Vogelaar. Foto: foto Louk Herber

Dombridge viert uitgesteld Lustrum

Algemeen

Zaterdag 2 april was voor bridgeclub Dombridge, opgericht in 1991, een bijzondere dag. Het beleefde in 2021 het 30-jarig bestaan c.q. het zesde lustrum. Vanwege de coronamaatregelen waren festiviteiten vorig jaar onmogelijk.

Onlangs kon de club dit gemis goedmaken met een feestelijk onthaal van de clubleden in De Biltsche Hoek met uiteraard ook een Lustrum-bridgedrive. 

Betekenis
De betekenis van de clubnaam Dombridge is voor diverse bridgers onduidelijk. Verwijst deze naar Domstad? Of zijn deze bridgers gewoon niet zo slim? Het goede antwoord is dat de naam Dombridge staat voor Donderdagmiddag-bridge. Er wordt elke donderdag vanaf 13.00 uur gespeeld in het HFW-centrum in De Bilt. In diezelfde locatie spelen op andere momenten van de week ook andere bridgeclubs. 

Wisselbokaal
Vele jaren speelde Mariëtte Vogelaar een centrale rol bij het organiseren van de activiteiten op Dombridge. Haar betrokkenheid wordt nog steeds gemist na haar overlijden in 2020. Als eerbetoon voor haar grote verdiensten is daarom de Mariëtte Vogelaar Bokaal door het bestuur gecreëerd. Vanaf dit jaar wordt dit de wisselbeker voor de jaarlijkse Kerstdrive van Dombridge. Maar nu, als eerste keer, werd deze beker uitgereikt aan de winnaars van lustrumdrive. De beker werd gewonnen door het paar Cora van Leeuwen en Flip de Munck; de winnaars werd door Jaap Vogelaar de eerste bokaal uitgereikt.

Een impressie van de drukbezochte jubileumdrive.