Afbeelding

Julianaschool Bilthoven start hulpactie

Algemeen

Groepen 8 gaan ‘vet’ kinderboek verkopen voor het goede doel

De groepen 8 van de Julianaschool in Bilthoven gaan geld inzamelen voor Stichting Gaandeweg. Deze stichting zet zich in voor gezinnen waarvan een kind kanker heeft. Op dit moment helpt de stichting ook bij crisisopvang van Oekraïense kinderen die kanker hebben. 

De kinderen van de Julianaschool gaan komende weken proberen zoveel mogelijk exemplaren van het kinderboek Vet Veel Vette Ver-Van-Je-Bed-Verhalen te verkopen. Dit bijzondere kinderboek is speciaal voor Stichting Gaandeweg gemaakt door vele bekende schrijvers, BN’ers en illustratoren. In het 160 pagina’s tellende kinderboek staan korte verhalen en tekeningen van onder meer Thomas Acda, Arnon Grunberg, Guus Kuijer, Carry Slee, Marjan Hoffman. 

Kanker
Stichting Gaandeweg (www.gaandeweg.nl) biedt gezinnen waarvan één van de kinderen de diagnose kanker heeft, gratis een korte vakantie aan. Voor dit doel beschikt de stichting over eigen vakantiehuizen door heel Nederland. Op dit moment bouwt stichting Gaandeweg een nieuw vakantiehuis dichtbij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Daar is veel behoefte aan omdat alle kinderen in Nederland die de diagnose kanker hebben, sinds 2018 in dit ziekenhuis behandeld worden.

Voorleesactie
Om dit nieuw vakantiehuis te bouwen en in te richten is nog veel geld nodig. Met de inzamelingsactie hoopt de Julianaschool een belangrijke bijdrage te kunnen leveren, zegt directeur Linda Kuijt. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen ook leren iets voor een ander te doen. Gaandeweg is een mooie stichting. Van het kinderboek hebben wij diverse exemplaren gekocht. Voor onze bibliotheek. Maar ook gaan we met de boeken een grote voorleesactie organiseren: kinderen uit groep 8 gaan de komende weken verhalen uit het boek voorlezen aan alle groepen van de school’.

Thymen Menzing (12) uit groep 8 van de Julianaschool verwacht veel van de actie. ‘Ik en mijn klasgenootjes gaan erg ons best doen om zoveel mogelijk boeken te verkopen. Het is belangrijk dat Gaandeweg geld heeft om zieke kinderen en hun vaders en moeders te helpen. Ook de hulp aan de gezinnen uit Oekraïne is super belangrijk nu.’