Afbeelding

Digitaal vaardig rond gezondheid

Algemeen

Tijdens de coronacrisis heeft iedereen wel ervaren dat de digitale wereld steeds belangrijker wordt. Ook in de zorg gaan digitale toepassingen een steeds grotere rol spelen. Zo is een video-gesprek met een specialist al heel normaal geworden. Ook huisartsen zijn hard bezig om steeds meer vragen digitaal af te handelen. Niet meer bellen voor een herhaalrecept scheelt de assistente veel tijd. Ook het zelf inplannen van een afspraak kan veel tijd schelen. Zo creëert een praktijk weer ruimte voor andere contactmomenten. 

Niet voor iedereen zijn deze nieuwe toepassingen even vanzelfsprekend. In de bibliotheek start op vrijdag 8 april een cursus van 3 dagdelen waarin kennisgemaakt kan worden met een aantal van deze digitale toepassingen. Tijdens de cursus wordt er een soort reis gemaakt langs de verschillende toepassingen. In de eerste les wordt er gekeken naar betrouwbare gezondheidsinformatie op internet en welke mogelijke geneesmiddelen of behandelingen hiervoor zijn. In les 2 wordt er een digitale afspraak gemaakt bij de huisarts of specialist en vraagt u een herhaalrecept aan. In de laatste les komen videobellen en handige apps aan de orde. 

Voor het volgen van de cursus is enige kennis van Windows wel aan te raden. U dient in ieder geval te kunnen mailen. U kunt de cursus volgen op een laptop of een tablet. Heeft u geen eigen draagbaar apparaat dan stelt de bibliotheek tijdens de cursus een laptop beschikbaar. De cursus is gratis te volgen maar vanwege beperkte groepsgrootte is vooraf aanmelden verplicht. Dit kan via de website www.ideacultuur.nl/gezondheid of via telefoonnummer 085 8222777. Bij grote belangstelling wordt de cursus herhaald.