De doelpunten willen niet vallen bij Nova.
De doelpunten willen niet vallen bij Nova. Foto: foto Renske van Kempen

Belangrijke wedstrijd voor Nova

Algemeen

Zaterdag 26 maart was een spannende en belangrijke dag voor Nova. Bij Nova 1 moesten de 2 punten binnengehaald worden, omdat er anders degradatiewedstrijden gespeeld moeten worden.

Alle spelers waren op scherp gezet en klaar voor de strijd. De wedstrijd begon en met 3 snelle goals van tegenstander Rapid stond het na 4 minuten al 0-3. Middels een time-out werden de spelers van Nova even gereset. Toch liep de score uit naar 2-8. Door de goede sfeer en mooie goals wist Nova de score weer een beetje bij te trekken, 6-8. Uiteindelijk gingen de teams met een stand van 7-11 de rust in. 

Ook na de rust bleef Rapid scoren. Na 10 minuten in de tweede helft was de stand 9-15. Er was nog genoeg tijd om dit in te halen en Nova bleef tot het bittere eind strijden. Het bleek niet genoeg te zijn en zo bleef het verschil tussen beide ploegen 6 doelpunten. Eindstand 14-20. 

Het verlies van Nova 1 betekent dat er degradatiewedstrijden gespeeld moeten worden. Deze zullen plaatsvinden op 9 en 16 april. Dus er komen nog zeer belangrijke wedstrijden aan voor de selectie.