Voortdurende druk in de tweede helft levert SVM 1 maar liefst 6 doelpunten op.

Doelpuntenfestival met spectaculaire slotfase

Na de 1-3 winst uit bij Faja Lobi KDS 1 (dinsdagavond 22 maart) ging het eerste team van SVM voor de winst thuis tegen Kockengen, met een aantal spelers die terugkeerden na blessures.

Het begon echter met een dramatische eerste helft met drie onnodige tegendoelpunten, en een paar onwaarschijnlijke reflexen van de keeper van Kockengen waardoor er een ruststand van 0-3 na 45 minuten op het scorebord stond.

De tweede helft kwam Jelle van der Tol voor Stijn Orsel in het veld en liet SVM het publiek zien wat terug knokken betekent. De rust werd bewaard in het spel en dat leverde een voortdurende druk op, waaruit Leroy Engel in de 57eminuut de 1-3 scoorde. Binnen 2 minuten stond de 2-3 al op het bord na een bijna onmogelijke kopbal van Mike de Kok en door een fout van de keeper van Kockengen die de bal tegen Tycho Brandon schoot, werd de achterstand na 20 minuten in de tweede helft al weggewerkt.

SVM kreeg kans na kans, maar de bal wilde er maar niet in, dat gebeurde wel aan de andere kant: De spits van Kockengen torende boven iedereen uit en kopte de pijnlijke 3-4 in de 81e minuut binnen. Tycho tikt echter na 2 minuten al weer de 4-4 binnen na een actie in het zestienmetergebied. Na een grove overtreding op Mike en wat duwen en trekken moest SVM verder met 10 man na rood voor Djoey Engel. De Maartensdijkers roken echter wel de winst, drukten door en in blessuretijd werd de 5-4 door Mike gemaakt na goed werk van Tom Jansen. Kockengen probeerde nog wat te redden, maar als Wessel Huigen in de 96e minuut naar de keeper soleert en koel de 6-4 binnen prikt is het gedaan. Na 99 minuten vindt de goed leidende scheidsrechter het genoeg en barst de vreugde los op het veld.         (Ronald de Valk)