Grote drukte tijdens de markt op het schoolpein.
Grote drukte tijdens de markt op het schoolpein.

Martin Luther Kingschool in actie voor Oekraïne

Algemeen

Tijdens de voorjaarsvakantie werden wij opgeschrikt door berichten over oorlog in Oekraïne. Al tijdens de vakantie werden ideeën uitgewisseld en direct na de voorjaarsvakantie is het team van de MLKingschool in Maartensdijk, samen met de kinderen, aan de slag gegaan om geld in te zamelen voor Oekraïne. 

Kinderen trokken het dorp door om lege flessen in te zamelen. Andere kinderen waren druk bezig met de voorbereidingen van de markt die afgelopen vrijdag op het schoolplein van de MLKing werd georganiseerd. In alle groepen hebben de kinderen dingen gemaakt om te verkopen op de markt. Daarnaast zijn de kinderen ook thuis aan de slag gegaan om met hulp van ouders koekjes en cake te bakken. 

Na een week geld inzamelen was het tijd om te gaan tellen. Binnen een week hebben de kinderen van de Martin Luther Kingschool ruim € 2000 opgehaald en er komt nog steeds geld binnen. Directeur Arjan Dam : ‘Dit heeft onze verwachtingen overtroffen, wat een mooie opbrengst. We zijn ontzettend trots op alle kinderen die op hun eigen manier een steentje hebben bijgedragen aan dit mooie resultaat’.