SDG in 1925.
SDG in 1925.

Orkest SDG Tienhoven viert haar 100-Jarig Jubileum

Algemeen

2022 is het jaar dat Orkest SDG uit Tienhoven haar 100- jarig jubileum viert. Het past bij Orkest SDG Tienhoven om de volle aandacht te geven aan dit bijzondere jubileum.

Het eerste optreden van Orkest SDG was op 12 september 1923. De toen jonge Tienhovense fanfare gaf haar eerste openbare uitvoering hoog boven de daken van de woningen vanaf de kerktoren. Het aantal belangstellenden voor het kerkplein steeg met de minuut. Men was bewonderingsvol over de prestatie van deze jeugdige muziekvereniging. Er werd koraalmuziek gespeeld en het fanfarecorps trok veel aandacht uit de omliggende dorpen. Dit waren herinneringen van de jubileumfeesten te Tienhoven, Oud-Maarsseveen en Breukeleveen op 12 en 13 september 1923. De feesten waren ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina.

Daarna
Dat was het begin en in de 100 jaar daar opvolgend is er heel veel gebeurd op muzikaal gebied. Denk hierbij aan de zeer succesvolle PROMS-concerten in uitverkochte zalen, de Nieuwjaarsconcerten in de bomvolle kerk, de Muzikale activiteiten rond Koningsdag, 4-5 mei en Kerst in Tienhoven zelf. Het succesvolle KOMM-project (Kinderen Ontdekken Muziek Maken) op de scholen in Stichtse Vecht en uiteraard de bijzondere concerten en activiteiten tijdens de diverse Jubilea.

2022
Ook voor dit jubileumjaar 2022 staan een aantal bijzondere concerten/activiteiten gepland. Helaas kon door alle Corona maatregelen het Nieuwjaarsconcert niet doorgaan. Er stond een geweldig concert met een bijzondere programmering gepland op 15 januari 2022 in de RK Kerk te Breukelen. Dit concert zou de formele opening van het jubileumjaar 100-jaar Orkest SDG moeten zijn.

De eerstvolgende activiteit voor Orkest SDG Tienhoven in haar jubileumjaar zal zijn op zaterdag 26 maart 2022. Dan wordt in Museum Vredegoed te Tienhoven/Oud-Maarsseveen de Tentoonstelling 100 jaar Orkest SDG geopend. Dit zal dan ook de formele opening worden van het Jubileumjaar van Orkest SDG. Het is een bijzondere tentoonstelling waarin alle facetten en wetenswaardigheden over het Orkest naar voren wordt gebracht. De tentoonstelling zal gedurende de hele zomer te bezichtigen zijn in Museum Vreedegoed te Tienhoven/Maarsseveen. De feestelijke opening zal uiteraard omlijst worden door de muziek van Orkest SDG en het Jeugdorkest Stichtse Vecht.

Later
Na deze formele opening van het seizoen staan een aantal concerten gepland. Als eerste op 5 mei het concert in De Ark te Maarsenbroek. Met dank aan de Stichting 4-5 mei geeft Orkest SDG een Bevrijdingconcert. Het daarop volgend concert zal zijn op zondag 26 juni 2022 in de reeks van 10 zondagen van de Stichting Parkpodium Boom& Bosch te Breukelen. Ook zal SDG op 24 september 2022 de Dag “Tienhoven Toont” afsluiten met een concert bij Museum Vredegoed. En als klap op de vuurpijl verzorgt Orkest SDG op zaterdag 26 november 2022 een Feestelijk PROMS concert met artiesten in de Stinzenhal te Breukelen.

SDG in 2022