De 100 jaar oude woning is volledig verduurzaamd.
De 100 jaar oude woning is volledig verduurzaamd.

Kijk binnen bij de duurzame woning van Koert

Algemeen

Huiseigenaar Koert Ruiken uit Bilthoven geeft op zaterdag 2 april om 10. 00 uur een rondleiding in zijn duurzame jaren ’20-woning. Tijdens deze thematour laat hij bezoekers zien hoe hij zijn bijna 100 jaar oude woning aardgasvrij heeft gemaakt met isolatie en een warmtepomp(boiler). Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Koert te stellen. Inschrijven 

De huiseigenaar vertelt onder andere over de isolatiemaatregelen, waardoor hij zijn woning nu met een warmtepomp kan verwarmen. ‘Door de tijd heen verduurzaamden we onze woning stap voor stap’, vertelt Koert. ‘Zo konden we uiteindelijk afscheid nemen van onze cv-ketel en hebben we nu een aardgasvrij huis. Ik vertel graag hoe we dit in de praktijk ervaren en ik hoop dat bezoekers hier inspiratie uit kunnen putten’. 

Schrijf je gratis in voor de thematour
In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren je rond in en om hun woning. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe zij hun woning duurzaam hebben gemaakt, met allerlei maatregelen zoals isolatie, de warmtepomp of een groendak. Inwoners uit Utrechtse gemeenten zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route. is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.