Cornelis Kok bij het Hervormd Centrum.
Cornelis Kok bij het Hervormd Centrum.

Unieke Veiling voor Oekraïne

Algemeen

‘Miljoenen Oekraïense vluchtelingen verspreiden zich als een olievlek over Europa. Ze hebben huis en haard moeten verlaten en hun toekomst is zeer onzeker’.

Dit is de openingszin van een speciaal voor dit goede doel opgestelde poster, uitgegeven door de jeugdverenigingen van de Hersteld Hervormde Kerk in Maartensdijk. De poster vervolgt met de aankondiging van ‘Wij willen helpen; om te beginnen financieel. Vandaar een veiling, waaraan men ook thuis kan deelnemen’. 

Initiatief
Het initiatief kwam van Cornelis Kok; een van de leden van de Jeugdvereniging. Binnen een week sloot zich een stoet van bedrijven en particulieren aan bij het idee. Mensen van het CPM (activiteitencomité van de kerk) ondersteunen het initiatief. Ruud Landwaart vertelt: ‘Deelnemers zijn naast bedrijven zoals Kapper Hans Stevens, Boeketerie Klokker, Landwaart Culinair, Slagerij Zweistra, Boekhandel van de Berg, Wijnhandel Op de Terp, Artworx (Jan den Ouden), Bakker Bos, Cafetaria Peet, Nivoo Opleidingen en Bikeshop (Loosdrecht) ook Slagerij Chateau Briand en Poelier Floor (beiden uit Hilversum). Jan den Ouden vult aan: ‘Ook worden er diensten geveild, zoals auto wassen, tuinonderhoud, ramen lappen, ontbijtservices enz.’ Jan ontwierp ook de poster, waarin een scala van de te veilen artikelen wordt genoemd.

Vrijdag
De veiling start op vrijdag 25 maart om 19.45 uur in het Hervormd Centrum (achter het kerkgebouw), Dorpsweg 42-b in Maartensdijk. Tijdens de veiling zijn er mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Ook kan men worden geïnformeerd over een speciaal geopend bankrekeningnummer voor Oekraïne ten name van de Diaconie HHK Maartensdijk. Verdere informatie is te verkrijgen via email; cpm@solcon.nl. [HvdB]