Geen punten voor Nova afgelopen zaterdag.
Geen punten voor Nova afgelopen zaterdag. Foto: foto Renske van Kempen

ZKC’31 te sterk voor Nova

Algemeen

Zaterdag 19 maart reisde de selectie van Nova naar Zaandam om het daar op te nemen tegen ZKC’31. Bijna de hele wedstrijd ging het bij de tweede teams gelijk op, alleen wist ZKC’31 2 in de eindfase een gat te slaan (15-12).

In de wedstrijd tussen de 1ste teams van deze korfbalclubs was de openingstreffer voor Nova, maar de tegengoal volgde al snel. De ploegen gingen tot en met de 4-4 gelijk op. ZKC’31 nam vervolgens het initiatief en wist uit te lopen tot 8-4. Een time-out aan de kant van Nova bleek een slimme zet, want na zes opeenvolgende goals van Nova werd de stand 8-10. ZKC’31 wist toch weer aan te haken en met een stand van 11-11 kwam het rustsignaal. 

Ook aan het begin van de tweede helft ging het gelijk op, na tien minuten spelen stond het 15-15. ZKC’31 zette toen een tandje bij en liep binnen vijf minuten uit naar 19-15. Weer volgde een time-out. Helaas kon Nova deze keer de goals niet meer inhalen en bleef de laatste 15 minuten het verschil op vier goals. Eindstand: 23-19. (Esther van Kempen)