Binnenkort ook dierenbuddy's in De Bilt.
Binnenkort ook dierenbuddy's in De Bilt. Foto: Picasa

Violenverkoop voor Dierenbescherming

Algemeen

Vandaag woensdag 16 maart start de jaarlijkse viooltjesactie van basisschool de Kleine Prins uit De Bilt. In de periode tussen 16 maart en 27 maart proberen de leerlingen van de school zoveel mogelijk viooltjes te verkopen aan buren, familie, vrienden en bekenden.

Dit jaar is Dierenbuddy van de Dierenbescherming als lokaal goed doel aan de violenactie gekoppeld. Met de opbrengst kan er mede voor worden gezorgd dat ook in de gemeente De Bilt Dierenbuddy wordt opgezet. 

Activiteit
Dierenbuddy is een activiteit van de Dierenbescherming. Hierbij worden huisdiereigenaren die zelf niet in meer in staat zijn om volledig voor hun dieren te zorgen, gekoppeld aan vrijwilligers van de Dierenbescherming. Zij bieden praktische ondersteuning door bijvoorbeeld de hond mee te nemen voor een extra lange wandeling of de kattenbak te verschonen. Met de hulp van Dierenbuddy’s hoeven deze huisdiereigenaren geen afscheid te nemen van hun geliefde huisdier, omdat ze er minder goed voor kunnen zorgen. Zo voorkomen we eenzaamheid én dierenleed.

Violen
De verkoopperiode start op woensdag 16 maart en loopt tot zondag 27 maart. Wanneer er geen leerlingen aan de deur komen, zijn de violen bestellen via de mail: info@patioschool.nlDe actie gaat op een bijzondere manier van start: Een dierenambulance bezoekt namelijk het schoolplein aan de Weltevreden 8 op 16 maart in de ochtend om alle kinderen kennis te laten maken met het werk van de Dierenbescherming. 

Op vrijdag 1 april worden de viooltjes bezorgd door de leerlingen. De violen zijn te koop per tray van 12 stuks (9 cm pot) en zijn te verkrijgen in de kleuren blauw, wit, geel of roze.