Jagtlust kleurt weer oranje op 27 april

Algemeen

Na twee jaar vrijwel niets te hebben kunnen organiseren op Koningsdag, gaat het dan eindelijk dit jaar weer gebeuren. Het terrein rondom het gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven kleurt op 27 april op Koningsdag weer volledig oranje.

‘Het belooft weer een spetterend feest te worden’, aldus Frans van Beek, voorzitter van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven. Vanaf het moment dat duidelijk werd dat er geen coronamaatregelen meer zouden gelden, is het comité volop en vol enthousiasme aan de slag gegaan om allerlei activiteiten te organiseren voor alle inwoners van de gemeente. 

‘Het wordt overigens wel anders dan andere jaren’, zo vertellen Albert en Jollie Agterberg, twee andere leden van het Oranjecomité. ‘Zo zal de kindervrijmarkt wél gehouden worden, niet op de Hessenweg, maar wel vóór het gemeentehuis en op een deel van de Soestdijkseweg, dus op het terrein rondom het gemeentehuis Jagtlust’. Een andere belangrijke wijziging is, is dat de toegang geheel gratis is. Vanaf 9 uur ’s ochtends start de kindervrijmarkt, zijn er speel- en luchtkussens voor de kinderen, zijn er sport en spel-demonstraties om zelf ook mee te doen en zijn er muziek- en dansvoorstellingen. Het paardenconcours zal ook weer als vanouds gehouden worden. ‘Het wordt een dag vol feest met vermaak voor alle leeftijden’, aldus Frans van Beek. En natuurlijk zal de catering daarbij worden verzorgd door de horeca-ondernemers van de Local Heroes.

Binnenkort komt een gedetailleerd programma van de hele Koningsdag op de website www.oranjecomite-debilt-bilthoven.nl

Ook volgt dan meer informatie over (o.a.) de kindervrijmarkt.