v.l.n.r: vrijwilligers Ad, Boudewijn, Anjet, Marilou, Anke & Nicky.
v.l.n.r: vrijwilligers Ad, Boudewijn, Anjet, Marilou, Anke & Nicky. Foto: Eva Hoffstädt

Opruimactie mondkapjes in De Bilt

Algemeen

Afgelopen zaterdag organiseerde Plog it Up De Bilt een mondkapjes opruimactie bij station Bilthoven. Het werd een gezamenlijke inspanning waarbij de ‘vangst’ resulteerde in een bijzonder kunstwerk.

Anke Hazeleger en haar team wilde graag zoveel mogelijk mensen ervan bewust maken hoeveel mondkapjes er op straat liggen en hoe slecht ze zijn voor het milieu. Er zit bijvoorbeeld ook plastic in en dieren raken erin verstrikt. Daarnaast is het geen fijn gezicht om ze allemaal zo op straat te zien liggen.

Om deze grote impact te laten zien maakte Plog it Up en hun vrijwilligers slingers en een kunstwerk bij het station. Mensen konden zelf hun eigen buurt opruimen en de mondkapjes inleveren bij Anke. Er was erg veel verbazing vanuit de voorbijgangers dat ze ruim 450 mondkapjes gevonden hadden. Het waren niet alleen wegwerp maar ook herbruikbare mondkapjes. Aangezien de mondkapjesplicht zo goed als verdwenen is zullen er naar alle waarschijnlijkheid ook minder op straat terecht komen.

Wil je ook een keer meedoen met een opruimactie? Op zaterdag 19 maart is het Landelijke opschoondag. In de Gemeente worden meerdere opruimacties georganiseerd. iedereen kan er eentje organiseren of meedoen met een actie in de buurt. Interesse? Stuur een mailtje naar anke@sportiefinhetgroen.nl of kijk op www.sportiefinhetgroen.nl voor meer informatie.

!