Afbeelding

Workshops calligraferen

Algemeen

In de voorjaarsvakantie organiseert het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) drie gratis workshops voor jongeren. 

Voor kinderen en tieners die van knutselen, tekenen en creativiteit houden zijn deze workshops ideaal. Onder leiding van docente Robin Kuhlemeier maken kinderen kennis met kalligrafie en mooie voorbeelden uit het archief. Ze gebruiken deze mooie sierlijke letters om een vlaggenlijn te maken en gaan ook aan de slag met een kaartje om te versturen. ‘s Middags leren de tieners een moderne variant van kalligrafie. Na het tekenen van een grote letter in perspectief gaan ze in de weer met verf. Door de verf en het kleurgebruik gaat het lijken alsof de letter van het papier afspringt.

Praktische informatie
De workshops worden gegeven in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (Schepersweg 6Breukelen, in het Cultuurhuis). Op woensdag 2 maart vindt de workshop kalligraferen voor kinderen van 8 t/m 12 jaar twee keer plaats, van 09.30 tot 10.45 uur en van 11.15 tot 12.30 uur. Diezelfde middag wordt van 14.30 tot 16.00 uur de workshop kalligraferen voor tieners van 13 t/m 16 jaar gehouden. De workshops zijn gratis, meld je van tevoren wel even aan via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl. Er is een maximumaantal plaatsen beschikbaar voor beide workshops.