Afbeelding

Conclusies dorpsraadpleging Visie op Westbroek

Algemeen

Op 14 oktober 2021 vond in het dorpshuis van Westbroek een tweede bijeenkomst plaats voor het opstellen van een Visie op Westbroek. Deze visie dient als input voor de opgave van de gemeente om te komen tot een nieuwe Omgevingsvisie voor De Bilt. Er hebben circa 120 mensen gehoor gegeven aan de oproep om mee te praten en te denken over een toekomstvisie voor de kern Westbroek.

Het was de bedoeling om op 15 november 2021 een derde keer bijeen te komen met als doel om gezamenlijk tot een conclusies te komen voor een Visie op Westbroek. Deze bijeenkomst kon, in verband met de coronamaatregelen, helaas niet doorgaan. De tijd om input aan de gemeente aan te leveren, begint te dringen. Hoewel het Dorpsberaad voor het afronden van de visie het liefst nog een keer fysiek bij elkaar was gekomen, lieten de maatregelen dit niet toe. Tijdens de laatste bijeenkomst in oktober 2021 werd al duidelijk dat de consensus over de visie, flink was toegenomen en er draagvlak was ontstaan over een groot aantal uitgangspunten. Vanwege de deadline en het geconstateerde draagvlak, heeft het Dorpsberaad daarom besloten het proces schriftelijk voort te zetten. Via www.dorpsberaadwestbroek.nl is de opbrengst uit de gehouden dorpsraadpleging terug te vinden. De opbrengst uit de eerste dorpsraadpleging is aangevuld met de input van deelnemers, die tijdens de bijeenkomst van 14 oktober 2021 aanwezig waren. Op basis van de input vanuit het dorp is vervolgens een conclusie opgesteld voor een Visie op Westbroek 2022.

Het verslag van de gehouden dorpsraadpleging inclusief de conclusies zal het Dorpsberaad begin maart aanbieden aan de gemeente De Bilt. Voordat dit gebeurt worden alle belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om op dit verslag te reageren. Mocht blijken dat, eventuele opgehaalde informatie niet in het verslag is opgenomen, dan kan deze alsnog worden verwerkt. Tot en met 25 februari 2022 om 23u59 kunnen reacties worden ingediend via info@dorpsberaadwestbroek.nl.

Het Dorpsberaad is zich ervan bewust dat deze werkwijze niet voor iedereen optimaal is, maar denkt toch dat hiermee op redelijke wijze het draagvlak binnen het dorp wordt gewaarborgd. Deelnemers aan de gehouden bijeenkomsten zijn ook schriftelijk geïnformeerd over de mogelijkheid om te reageren op het stuk.

(Kees Wijnen)