Shorttracker Steenaart trainend op het Olympisch ijs.
Shorttracker Steenaart trainend op het Olympisch ijs.

Bram Steenaart ervaring rijker

Algemeen

De 21-jarige shorttracker Bram Steenaart heeft zich erg goed vermaakt tijdens de Olympische spelen waar hij als reserve mee mocht in de nationale shorttrackploeg. Het was tot aan de openingsceremonie spannend of Steenaart mee mocht doen. Alleen bij een positieve Corona test, voor de start van het shorttrack programma, zou Steenaart de vervanger mogen zijn. Er werd niemand positief getest en dus mocht hij het vanaf de tribune bekijken. 

De Westbroeker heeft gelukkig veel sporten kunnen bezoeken, zoals skiën, snowboarden en uiteraard het shorttrack. Hij vertelde dat hij 4 uur lang moest reizen om bij het skiën te komen: ‘De bergen waren 2 uur verderop. Het was ook super koud’. Gelukkig voor Bram mocht hij zelf ook sporten als reserve. Hij mocht namelijk wel meetrainen met de nationale shorttrack ploeg. Steenaart zat apart in een hotel, alleen in een kamer net buiten het Olympisch dorp. De reserve-rijdster van de nationale shorttrack ploeg Georgie Dalrymple zat ook in datzelfde hotel. 

Cadeautje
Op zondag 13 februari bezocht Steenaart ook de shorttrackwedstrijd. Voor hem was dit een erg bijzondere middag. Hij mocht naast de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zitten: ‘Hij wilde graag naast een paar atleten zitten en toen was aan TeamNL gevraagd of ze iemand wisten. Natuurlijk wordt dat niet iemand die nog bezig is met de wedstrijd, maar ik als reserve had alle tijd’, vertelt Steenaart. Hij kreeg als cadeautje zelfs een gesigneerd horloge van de Duitser met de Olympische ringen achterop. 

Ervaring
Ook al mocht Steenart niet rijden, hij is blij dat hij een ervaring rijker is; ‘Het is toch gaaf om zo de Spelen mee te maken, al is het als reserve. Dat scheelt voor de volgende Spelen over vier jaar (die gehouden worden in Milaan) waar ik wel in actie hoop te komen. De ervaring hoe het allemaal loopt, heb ik dan al’.

(Dirk Steenaart)