Lotte viert haar doelpunt.
Lotte viert haar doelpunt. Foto: foto Hans Bömer

Overstap naar Topkorfbal

Algemeen

Bilthovense Lotte Keuning speelt sinds augustus 2019 niet meer bij Nova, maar ondanks dat heeft ze nog steeds warme gevoelens voor de club.

Lotte was vier toen ze begon met korfballen bij Nova. Ze kwam bij de sport toen ze een paar klasgenoten ontmoette in het H.F. Witte Centrum en met hen een training mocht volgen. Ze is daarna nooit meer met korfbal gestopt. Op die leeftijd en voor een langere tijd daarna was de Korfbal League iets wat ver weg stond. Het zou vet zijn om erin te spelen, maar dat was toch niet haalbaar? Pas toen ze in de senioren werd benaderd door verenigingen in de omgeving, die haar vroegen om bij hen te komen spelen, begon ze er meer over na te denken.

Dalto
In augustus 2019 maakte ze de overstap naar Dalto in Driebergen, maar door een knieblessure zou het meer dan een jaar duren voordat ze een wedstrijd mee kon spelen. In het seizoen van 2020/2021 startte ze bij Dalto 2. Dat jaar gebruikte ze vooral om weer in te komen, aangezien ze toch niet konden promoveren of degraderen.

Zaterdag 22 januari stond ze voor het eerst in de zaal voor Dalto 1. Niet alleen was het de eerste wedstrijd die ze zou spelen op het hoogste niveau, maar ze stond ook tegen Marjolijn Kroon, meervoudig Nederlands kampioen: ‘Opeens is alles anders, want iedereen waar je tegen speelt is echt, echt heel goed. Je gaat dus ook anders de voorbereiding in’. Ze scoorde deze wedstrijd zes keer, waardoor ze een belangrijk onderdeel van de overwinning was (27-26) 

Nova
Ondanks dat Lotte nu bij Dalto speelt, spreekt ze haar vrienden binnen Nova nog steeds regelmatig. Bijna wekelijks zien ze elkaar nog. Ook proberen ze vaak bij elkaars wedstrijden te gaan kijken: ‘We hebben als team heel lang met elkaar gespeeld, echt vanaf de D tot en met de A. En ik vind het heel erg leuk dat we zo close waren al die tijd, maar ook nu nog steeds. Ik waardeer hun steun dan ook echt heel erg. Ik vond het best wel spannend om te zeggen dat ik naar Dalto toe zou gaan, want hoe reageren ze erop? En dan heb ik mijn debuut gehad, en dan krijg ik appjes en ze willen komen kijken. De boodschap die ik aan hen wil geven is dat ik hun steun en interesse heel erg waardeer’.         (Luuk Wilhelm)