Afbeelding

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Algemeen

Met een democratische meerderheid van 14 tegen 13 stemmen is het bouwplan aan de Utrechtseweg afgeblazen, maar is er bij 1 stem verschil voor zo’n omvangrijk plan wel sprake van een democratische meerderheid? 

In de gemeente de Bilt hebben en krijgen we te maken met meerdere omvangrijke en ingrijpende plannen zoals die aan de Utrechtseweg; ik noem even het stationsgebied, de zonnewei bij Maartensdijk en de woningbouw op landbouwgrond in Westbroek..

In aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen wil ik pleiten voor een absolute meerderheid als vereiste voor deze en soortgelijke projecten van bijvoorbeeld 20 stemmen. Ik ben benieuwd welke politieke partij dit op wil en gaat pakken zodat ik een doordachte keuze kan maken op welke partij ik ga stemmen in maart..

Nog even over de plannen van Verwelius: zij zeggen niet te kunnen bouwen op het voormalige Hessingterrein zonder ook 30 woningen buiten het toegestane bouwvlak te plaatsen. Zij overwegen nu over te gaan op het oude bouwplan, waarvan de vergunning al even verlopen is, om een ‘gated community’ te realiseren. Eigenlijk verandert er dan niks op het Hessingterrein want van een ‘gated community’ voor arme sloebers wordt het een ‘gated community’ voor rijke sloebers.. 

Henk de Kroon, De Bilt