Tweeluik over dementie

Algemeen

Steunpunt Mantelzorg besteedt deze maand aandacht aan mantelzorg voor een naaste met dementie. Op het programma staan twee interessante activiteiten: de bekroonde film ‘The Father’ om thuis te bekijken en het online Mantelzorgcafé over gedragsverandering bij dementie. De film en het online café sluiten goed op elkaar aan, maar deelnemen aan één van de twee evenementen kan ook.

‘The Father’ is een indrukwekkende film waarin een vader (Anthony Hopkins) langzaam de greep op de realiteit verliest en alle hulp van zijn dochter (Olivia Colman) afwijst. Zijn dochter probeert hulp voor hem te regelen, maar hij vertrouwt het allemaal niet. Steunpunt Mantelzorg kan de film aanbieden via PICL. Na aanmelding krijgt u een code die toegang geeft tot de film. op elk gewenst moment tussen 12 en 27 februari. Aanmelden kan via mantelzorg@mensdebilt.nl

Online Mantelzorgcafé 
In het online mantelzorgcafé op woensdag 23 februari van 12.00 tot 13.00 uur vertelt Elsbeth Nouwen, casemanager dementie bij Accolade Zorg, meer over gedragsverandering en hoe je daar als naaste mee om kunt gaan. Voor deze online bijeenkomst via Teams kunt u zich aanmelden via mantelzorg@mensdebilt.nl.