Afbeelding

Lijsttrekkersdebat Woningbouwopgave De Bilt

Algemeen

Op woensdag 23 februari vanaf 20.00 uur wordt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een lijsttrekkersdebat georganiseerd door vijf Biltse bewoners- en ondernemersorganisaties. Zij constateren, dat de ontwikkeling van woningbouwplannen in de gemeente stroperig verloopt en voor veel onvrede zorgt.

Op de bijeenkomst willen ze verkennen hoe dit beter kan. De lijsttrekkers van de tien partijen die deelnemen aan de verkiezingen hebben allen toegezegd aanwezig te zijn. Een uitgelezen kans voor de kiezers van de gemeente De Bilt om de verschillende standpunten te vernemen over dit onderwerp.

Stellingen
Aan de hand van stellingen zullen diverse onderwerpen bediscussieerd worden. Van het concrete voorbeeld ‘Ontwikkeling Spoorzone’ tot het opstellen van een toekomstvisie op de kernen in het kader van de Omgevingsvisie.

De avond zal worden geleid door Frans Soeterbroek, die veel expertise heeft op het gebied van woningbouw in bestaande woonomgevingen en een zeer ervaren dagvoorzitter is.

De bijeenkomst vindt plaats in de Woudkapel te Bilthoven, de beschikbare plaatsen zijn al volledig ingevuld. De bijeenkomst is via een livestream te volgen op de website www.debilt2050.nl. 

(Ina Duthler)