DOS herpakt zich en trekt de wedstrijd naar zich toe.

DOS Westbroek wint ruim in Zuidwolde

ZKC uit het Drentse Zuidwolde speelt in de veldcompetitie in de 2e klasse, maar was door alle coronaperikelen - met wat geluk - in de zaal in de overgangsklasse terecht gekomen. DOS dacht deze tegenstander wel even met twee vingertjes in de neus te overlopen, ondanks dat coach van Brenk er nog voor had gewaarschuwd: ‘Onderschat deze tegenstander niet’.

Ook deze wedstrijd startten partijen weer wat rommelig. Van beide kanten veel onnodig balverlies en onnodige fouten . Maar na tien minuten kreeg DOS toch meer grip op de wedstrijd en liep de ploegn langzaam uit naar een 5-10 voorsprong. Maar toen kwam het nonchalancemonster ineens om de hoek kijken. Niemand hield zich nog aan de afgesproken taken en men leek steeds meer voor eigen succes te gaan. En dat wakkerde een rood/zwarte wervelstorm bij ZKC aan en die profiteerden maximaal van het achteloze spel van DOS. In de laatste 10 minuten van de eerste speelhelft werden de Westbroekers aan alle kanten overlopen en zo ging ZKC met een meer dan verdiende 13-11 voorsprong de rust in.

Plaatsvervangend coach v. d. Vaart hamerde er in de rust nogmaals op dat iedereen zich aan de afspraken moest houden en dat de punten koste wat het kost mee moesten naar Westbroek. Maar ook de tweede helft startte ZKC sterk; toen ging toch langzaam het ZKC kaarsje in Drenthe uit. Bij een stand van 17-17 herpakte DOS zich redelijk, scoorde 8 keer op rij en liep ondanks alsnog uit naar een mooie 23-30 eindstand.