Een spannende wedstrijd met één punt als resultaat.

Kantje boord voor Nova

De Zaandamse ploeg ZKC’31 kwam afgelopen zaterdag op bezoek in De Bilt. De eerste teams van Nova en ZKC’31 maakten er een spannende wedstrijd van.

Beide ploegen begonnen vol goede moed na het verlies van de week ervoor. ZKC’31 kwam al snel op een 0-2 voorsprong, maar Nova wist snel de stand gelijk te maken met twee afstandsschoten. De ploegen gingen tegen elkaar op, 2-3, 3-3, 3-4, 4-4. Zo ging dit een tijdje door, totdat het vlaggenschip uit Bilthoven een gat wist te slaan van drie punten. ZKC’31 zette aan en wist het puntenaantal van Nova weer te evenaren voor rust, 12-12.

Na de rust wist Tim Houtman al snel twee afstandsschoten te benutten, waardoor Nova leidde met 17-14. De Zaandamse ploeg gaf gas en maakte met drie afstandsschoten de stand weer gelijk. ZKC’31 kwam daarna voor te staan, 18-19. Beide ploegen scoorden de laatste tien minuten bijna niet meer. Door middel van wissels werd er geprobeerd iets te forceren, Milou van der Weerdt en Mex de Vree maakten weer hun eerste minuten.

Na tien zinderende minuten maakte Job Paauw met een schot van verre afstand de 19-19. Er bleef dus één punt in De Bilt.

Volgende week speelt het eerste team van Nova thuis tegen Apollo.