Sander van den Berg kopt vlak na rust op de kruising.
Sander van den Berg kopt vlak na rust op de kruising. Foto: Henk Willemsen

FC De Bilt en Roda ’46 in evenwicht

FC De Bilt speelde zaterdag 5 februari eindelijk weer een competitiewedstrijd. Roda ’46 uit Leusden betrad de Biltse velden en langs de lijn was het redelijk druk. De toeschouwers konden genieten van de zon en van een sportieve wedstrijd. Het betrof een inhaalwedstrijd en bij een overwinning zou FC De Bilt de koplopers op twee punten naderen.

Het eerste kwartier gingen de twee ploegen gelijk op en het publiek kreeg wat de verdiende sportieve spanning. Daarna werd Roda iets beter en mede door verzorgd spel kregen zij iets meer de overhand. Dat leek na twintig minuten door een schitterend schot beloond te worden, maar de Biltse keeper Menno Vink redde fantastisch. Daarna kregen beide ploegen regelmatig wat kansjes en naar mate de eerste helft vorderde kwamen de ploegen qua veldspel weer in evenwicht. Na een half uur ging Mano Bakkenes, oud-speler van FC De Bilt, op zijn bekende, onnavolgbare wijze het zestienmetergebied in, schoot gelukkig niet goed genoeg in, Menno redde en een Roda-aanvaller kon in de rebound scoren, maar schoot hoog over. Kort daarna een prachtige aanval van De Bilt die heel mooi werd afgesloten met een prima inzet van Pier Veldman, maar ook de Rodakeeper deed zijn werk naar behoren. Het was bijna rust en het leek op een brilstand bij de thee, maar in de laatste minuut knalde Jasper van Dijk de bal in de kruising, zo hard en zuiver dat zelfs Menno de 0-1 niet kon voorkomen.

Direct na rust leek de gelijkmaker al binnen te zijn, maar helaas belandde de doorgekopte bal van Sander van den Berg op de kruising. Daarna volgde een half uur met werklust en aanvallen aan weerskanten en weer een iets verzorgder spelend Roda. De gelijkmaker viel niet en ook de 0-2 bleef uit. Het kon nog alle kanten op. Een kwartier voor tijd stroopten de Biltse mannen hun mouwen op en dat resulteerde in enkele dreigende aanvallen. In de 79eminuut was het raak: Appie Ayoubi wist de bal in dezelfde kruising te schieten als Jasper in de eerste helft; iets minder hard, maar wel heel bewust gemikt: 1-1. Het zou zomaar erop en erover kunnen worden, maar daarvoor waren de twee ploegen teveel tegen elkaar opgewassen en dus bleef de wedstrijd in evenwicht: 1-1. Op 19 februari speelt FC De Bilt 1 weer thuis en dan tegen LRC.