Oude foto’s bij Emmaus

FOTO 0913wonin1931.jpg en/of 0914wonin1931.jpg

Bij de kringloopwinkel zijn 2 oude foto's binnengekomen van de bouw van een dubbele villa in Bilthoven, d.d. aug 1931. Wellicht roept het iets bij u op en vormt het aanleiding tot een bezoekje aan Emmaus.
Oude foto’s bij Emmaus FOTO 0913wonin1931.jpg en/of 0914wonin1931.jpg Bij de kringloopwinkel zijn 2 oude foto's binnengekomen van de bouw van een dubbele villa in Bilthoven, d.d. aug 1931. Wellicht roept het iets bij u op en vormt het aanleiding tot een bezoekje aan Emmaus.

Start inschrijvingen ALS Lenteloop 2022

Algemeen

Maandag 6 juni is het weer wandelen en rennen geblazen voor het goede doel. Inmiddels kan iedereen zich weer inschrijven voor de zevende ALS Lenteloop in Bilthoven. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor diverse afstanden. Voor de niet-hardlopers staat weer een wandeltocht op het programma.

door Walter Eijndhoven

Na twee jaar met coronaperikelen, hoopt de organisatie op maandag 6 juni weer sámen het leven te kunnen vieren, met alle deelnemers in het centrum van Bilthoven. ‘Daarom is ons motto voor 2022 dan ook: “Samen weer het leven vieren”’, vertelt Vincent Cornelissen. ‘Het is uiteindelijk toch een evenement van verbinding. Wij gaan weer voor het oude concept: verzamelen en starten vanaf het vernieuwde Vinkenplein in Bilthoven onder begeleiding van veel muziek en gezelligheid. Nadat de deelnemers binnen zijn, komt er een groot feest’.

Onderzoek
De ALS Lenteloop is een actie waarbij deelnemers, hardlopend of wandelend, een zelfgekozen afstand afleggen onder het motto ‘samen het leven vieren’. Doel is enerzijds om geld te werven voor onderzoek naar en medicatie voor ALS en anderzijds om een evenement te organiseren, waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen weer het leven te vieren, voorop staat. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar methoden om ALS te bestrijden.

Verbinding
In 2016 startte in Bilthoven de eerste ALS Lenteloop, met veel deelnemers, gezelligheid en muziek. Voortrekker en voorzitter was de in Bilthoven wonende Vincent Cornelissen. Bij hem is in 2015 ALS geconstateerd. Door het jaarlijks organiseren van dit evenement hoopt hij, met vele medestanders, die vreselijke ziekte ALS uiteindelijk de wereld uit te krijgen. ‘Ondanks mijn ziekte, sta ik nog altijd positief in het leven’, vertelt Cornelissen. ‘Hardlopen lukt mij niet meer, maar natuurlijk ben ik wel de hele dag van de partij om de deelnemers aan te moedigen. Het is mooi om te zien hoe zo’n evenement de inwoners van een dorp met elkaar verbindt. Daar ben ik trots op’.

Wie meer wil weten over de ALS-Lenteloop of liever nog, wil meedoen, kan terecht op de website: www.alslenteloop.nl