Logo vierklank.nl
Leerlingen van De Rietakker maken kerstkaarten.
Leerlingen van De Rietakker maken kerstkaarten. (Foto: )

Leerlingen Rietakker in actie voor ouderen

Ouderen die een kerstkaart krijgen, gemaakt door leerlingen van de Rietakkerschool in De Bilt, zijn er blij mee. Alle leerlingen maakten er één. Meer dan tweehonderd zijn er afgeleverd bij verschillende verpleeg- en verzorgingshuizen in de buurt, zoals verpleeghuis en dagopvang de Rinnebeek; de naaste buur van de Rietakkerschool, beiden in hartje Noord-Oost De Bilt. 

Medewerkers van verpleeghuis De Rinnebeek: ‘Wij vinden het hartverwarmend dat de mensen die hier wonen een kaartje krijgen dat is gemaakt door een van de leerlingen van de school hiernaast. Vooral in deze tijd van het jaar is het ook voor onze bewoners belangrijk dat er mensen zijn die aan hen denken en een teken van leven sturen. Zo horen zij er ook bij’. 

Kaartje
De kerstkaartenactie is een initiatief van de leerkrachten van de Rietakker en Wijkvereniging Noord-Oost De Bilt. De achterliggende gedachte: ‘Wanneer je oud bent en veel van alles wat ooit deel uitmaakte van je leven is weggevallen, dan is het fijn dat er mensen zijn die aan je denken en die je een kaartje sturen’.

Droom
Naast de kerstkaartenactie heeft Wijkvereniging Noord-Oost De Bilt de MidWinterDagDroom gemaakt, speciaal voor leden van de vereniging. De virtuele variant van de ontmoeting die het bestuur wilde organiseren, maar die helaas niet kan doorgaan. Het is een spannende, poëtische en ontroerende mix van verhalen, gedichten, bijzondere muziektips, spannende documentaires, puzzels, leuke activiteiten binnen en buiten en kleurplaten voor jong en oud. Alle leden hebben deze inmiddels via de email ontvangen. Meer info op https://www.noordoostdebilt.nl/         (Willemien Veldman-Marsman)

Meer berichten