Afbeelding

December in de Centrumkerk

Algemeen

door Walter Eijndhoven

De Centrumkerk in Bilthoven stelt in de maand december, zoals gebruikelijk, haar deuren open voor twee activiteiten. Gedurende de Advent kan iedere belangstellende op zaterdag naar muziek luisteren in de kerk en een kaarsje branden en tussen zaterdag 18 december en vrijdag 24 december staat de Wenskerstboom weer voor de kerk.

Op zaterdag 18 december tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunnen geïnteresseerden gewoon naar binnen lopen, naar muziek luisteren, een gesprekje voeren of om alleen maar stil te zijn of te denken. ‘In deze mooie tijd van Advent zijn wij er graag voor onze medemens’, vertelt Tini van der Sluijs-Hollander, één van de vrijwilligers van de Open Kerk. ‘Behalve naar muziek luisteren, er is zaterdag een organist aanwezig, of een gesprek voeren kun je ook een kaarsje opsteken voor een dierbare. Een kaars die aandacht en warmte symboliseert, ook al is dit geen echte kaars, maar een kunstkaars’.

Wenskerstboom
Voor het tweede jaar staat van zaterdag 18 december tot en met vrijdag 24 december de Wenskerstboom voor de kerk, een gezamenlijk project van de Centrumkerk en de Onze Lieve Vrouwe Kerk (OLV). ‘Iedere dag tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen belangstellenden een boodschap op een kerstbal schrijven en ophangen in de boom’, vertelt Ineke Stienstra, projectleider van de Wenskerstboom. ‘Er is begeleiding aanwezig en de boodschap op de kerstbal is volledig anoniem’. Vorig jaar was de Wenskerstboom een groot succes. Ongeveer 150 mensen deelden een kerstboodschap.

!