Logo vierklank.nl
Foto:

Groot verschil tussen O23-teams

Aangezien de hoogste amateurcompetities momenteel stilliggen dook de radioploeg van Radio M voor het programma Namen en Rugnummers de kelderklasse van het amateurvoetbal in. Zo belandden ze afgelopen zaterdag bij de wedstrijd van FC DE Bilt tegen Delta Sports ‘95.

Het Onder 23-team van FC De Bilt, dat onder leiding stond van Jon van Staa, de broer van Jan van Staa, had lange tijd de overhand tegen de leeftijdsgenoten van Delta Sports ‘95. Dat resulteerde vlak voor rust in twee goals van Raoul Janssen, waarvan de eerste van maar liefst 50 meter afstand: hij verschalkte de keeper vanaf de middenlijn.

Na rust liep FC De Bilt - dat speciaal voor deze wedstrijd op het hoofdveld aantrad in plaats van op veld 4 - uit naar 3-0 via Lucas Koster, maar de Houtenaren deden snel iets terug via Stijn Lommers. De eindstand van de kraker in de eerste klasse voor O23-teams werd uiteindelijk door Luuk van Waveren, Yoeri van Ingen en Rafael Steenbeek.

Het onderlinge verschil was erg groot, omdat FC De Bilt een beloftenploeg heeft dat gericht was op presteren en opleiden voor het eerste elftal. En dat terwijl bij de O23-ploeg van Delta Sports’95 plezier voorop staat.

Meer berichten