Logo vierklank.nl
De Dickensband van het NBO.
De Dickensband van het NBO. (Foto: )

Dickensband in Victoriaanse stijl

Het Nederlands Brandweerorkest (NBO) is op 3 december 1926 opgericht. In de loop der jaren is het (uit-)gegroeid tot een veelzijdige en complete vereniging. 

Het NBO bestaat uit een harmonieorkest dat optreedt tijdens concerten, shows en mars-optredens. De drumband is onmisbaar bij straatoptredens en verzorgt bij concerten het slagwerk of een losstaande act. 

Daarnaast is er een startersorkest, muziekpietenband en een Dickensband; twee jaar geleden ontstond bij een aantal leden het idee voor een Dickensband, stijlvolle kleding en een knus decor zou het kerstensemble helemaal afmaken. Er wordt veel tijd besteed aan het muzikale gedeelte van de ensembles, maar ook de presentatie is belangrijk. Afgelopen winter hebben creatieve dames prachtige kostuums gemaakt in Victoriaanse stijl. Een bonnet voor de dames en hoge hoed voor de heren, het is een kleurrijk en sfeervol geheel geworden. 

Nu is het winterse ensemble helemaal compleet, klaar om een warme wintersfeer te creëren in tuin- en winkelcentra, verzorgingshuizen of op kerstmarkten. Het NBO biedt gezelligheid op winterse dagen met een gevarieerd repertoire van kerstmuziek in Victoriaanse aankleding. De leden zien er naar uit om leuke optredens te verzorgen. Kijk op www.brandweerorkest.com voor meer informatie. (Kees van Ginkel)

Meer berichten