Logo vierklank.nl
Foto:

DOS knokt zich terug in Veenendaal

Op zaterdag 27 november mocht DOS in Veenendaal in de eerste zaalwedstrijd tegen SKF uit Veenendaal aantreden. Mogelijk was het meteen - door het aanscherpen van de coronaregels - wellicht ook de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021. 

DOS had in de voorbereidingen al wat moeite om in de zaal in het ritme te komen en ook in Veenendaal startte het team van coach Maarten van Brenk erg stroef. Waar bij SKF alles leek te lukken, vielen de vele afstandsschoten van DOS er maar niet in. DOS kon tot de 9-8 SKF nog redelijk bijbenen, maar richting de rust liep SKF toch uit naar een meer dan verdiende 15-10 voorsprong. 

DOS kwam sterk uit de kleedkamer maar SKF wist toch de voorsprong van 5 punten lang te handhaven. Bij een 18-12 achterstand schakelde de Westbroekse ploeg eindelijk bij. Tim Nap en Mathijs de Rooij namen het voortouw en met 4 doelpunten op rij zag het er ineens een stuk vrolijker uit. SKF begon fouten te maken en zag bij een 19-19 dat een overwinning in gevaar kwam. Het was sneu voor het team uit Veenendaal, dat de gehele wedstrijd ruim voor had gestaan, dat ze de overwinning met 19 -21 toch uit handen moest geven. Complimenten aan DOS, dat de rust wist te bewaren en met een prachtige eindsprint liet zien dat het ook in de zaal zeker één van de sterkere ploegen kan zijn. 

Meer berichten